اخبار خودرو در یک نگاه

رفیق ایران حسابی پشت افغانستان درآمد

معاون وزارت صنعت و تجارت افغانستان از لغو تعرفه‌های گمرکی چین برای برخی کالاهای افغانستان خبر داد و گفت که دو کشور در حال گسترش همکاری‌های تجاری، ترانزیتی و کشاورزی هستند.

رفیق ایران حسابی پشت افغانستان درآمد

 وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان در بیانیه‌ای اظهار داشت که «احمدالله زاهد» معاون این وزارتخانه در دیداری با معاون اداره کل گمرک چین بر توسعه همکاری‌های تجاری، ترانزیتی و کشاورزی میان دو کشور تأکید کرده است. در این دیدار، مسئولان چینی اعلام کردند که تعرفه‌های گمرکی بر برخی از کالاهای افغانستان را لغو کرده‌اند.

«عبدالسلام جواد» سخنگوی وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان نیز افزود که در این دیدار، زاهد خواستار تخفیف مالیاتی برای برخی کالاهای صادراتی افغانستان، تسریع روند امضای تفاهم‌نامه کشاورزی میان دو کشور و اجازه ورود کالاهای افغانستان از مسیر قرقیزستان و قزاقستان به خاک چین شده است.

بر اساس این بیانیه، معاون گمرکات چین نیز گفته است که فرصت‌های خوبی برای گسترش تجارت دو طرفه میان افغانستان و چین وجود دارد و برخی کالاهای صادراتی این کشور مشمول معافیت‌های گمرکی شده‌اند.

کارشناسان اقتصادی افغانستان بر این باورند که توسعه روابط تجاری میان افغانستان و چین می‌تواند گشایشی برای پیشرفت اقتصادی این کشور در منطقه باشد. چین از لحاظ سیاسی، نظامی و اقتصادی یکی از کشورهای قدرتمند است و افغانستان باید با دیدگاهی نو به توسعه روابط اقتصادی با این کشور بپردازد.

بیشترین کالاهای صادراتی افغانستان به چین شامل میوه‌های خشک، گیاهان دارویی، زعفران و میوه‌های تازه به ویژه انار است که در بازار چین تقاضای خوبی دارند.

چین با حفظ روابط دوستانه، همواره در تلاش توسعه روابط تجاری، بازرگانی و سیاسی با افغانستان بوده است. این روابط در سال‌های اخیر و پس از بازگشت طالبان، افزایش یافته و این کشور به عنوان یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده است.

حجم تجارت سالانه میان دو کشور حدود 1.5 میلیارد دلار است و در سال 2024 صادرات چین به افغانستان نسبت به سال گذشته 19 درصد افزایش داشته است. با ارزش‌ترین کالاهای صادراتی افغانستان به چین شامل جلغوزه، انار، سنگ‌های قیمتی و قالی است و در مقابل، ماشین‌آلات، قطعات و مواد اولیه از چین وارد می‌شود.

منبع: تسنیم
ارسال نظر