تبدیل سیستان و بلوچستان به قطب طلا و مس
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با اشاره به فعالیت یک کارخانه استحصال طلا در این استان گفت: دو کارخانه طلای دیگر امسال آغاز به کار میکند و دو کارخانه بزرگ مس نیز ایجاد خواهد شد.

داوود شهرکی بیان کرد: سیستان و بلوچستان سومین استان دارای ذخایر طلای کشور محسوب میشود بهگونهای که حداقل ذخیره ۵۰ تُن طلا در آن شناسایی شده است.
وی ادامه داد: امیدواریم با تکمیل اکتشافات، امسال ظرفیت خوبی از طلا را به کشور معرفی کنیم، هدف ما معرفی حداقل چهار ذخیره با حجم بالای ۱۰ تن طلا در این استان است.
شهرکی با تاکید بر اینکه بکارگیری همه مسائل زیستمحیطی با دانش روز در کارخانه طلای این استان در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: سیستان و بلوچستان با شناسایی ذخایر طلای قابل توجه، گامی بلند در مسیر توسعه اقتصادی خود برداشته و تمرکز بر اکتشاف مواد معدنی، نویدبخش آینده ای روشن برای آن است.
شهرکی همچنین به ظرفیت معدن مس «چهلکوره» اشاره و اظهار کرد: سیستان و بلوچستان استانی است که در زمینه معادن مس حرف زیادی برای گفتن دارد و امید است در سال آینده ذخیره قویتری از مس معرفی کند.
وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان تنها استانی است که ماده معدنی «آنتیموان» و کارخانه تولید شمش آن را دارد، همچنین با ذخیره ۵۰ میلیون تنی تیتانیوم، پس از کرمان دومین استان دارای این ذخیره بهشمار میآید.
شهرکی گفت: دو استان دارای ذخائر منیزیت در کشور داریم که شامل خراسان جنوبی با حدود ۶۰ درصد و سیستان و بلوچستان با حدود ۴۰ درصد ذخیره است.
وی افزود: با تکمیل اکتشافات، ذخیره حدود ۳.۵ میلیونی منیزیت در استان سیستان و بلوچستان به ۱۰ میلیون تن خواهد رسید و بدین ترتیب این استان بهعنوان اولین تولیدکننده منیزیت کشور شناخته خواهد شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه سنگ آهن و آهن پلاسری این استان دارای تقریبا ۱۶ معدن با ذخیره بالای ۵۰۰ میلیون تن است.
شهرکی اضافه کرد: طرح اکتشاف با استفاده از هوش مصنوعی نیز در این استان در دستور کار قرار دارد که حضور میدانی، هزینه و زمان را بهطور قابل توجهی کاهش میدهد.