اخبار خودرو در یک نگاه

واکنش قیمت نفت به تصمیم جنجالی ایران

قیمت آتی نفت روز چهارشنبه افزایش یافت، در حالی که ایران همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تعلیق کرده و بازارها نیز در حال ارزیابی انتظارات از عرضه بیشتر نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ در ماه آینده هستند. در همین حال، ارزش دلار آمریکا نیز کاهش بیشتری یافته است.

واکنش قیمت نفت به تصمیم جنجالی ایران

قیمت آتی نفت روز چهارشنبه افزایش یافت، در حالی که ایران همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تعلیق کرده و بازارها نیز در حال ارزیابی انتظارات از عرضه بیشتر نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ در ماه آینده هستند. در همین حال، ارزش دلار آمریکا نیز کاهش بیشتری یافته است.

قیمت نفت در جریان معاملات صبح دوشنبه در بازار آسیا بخشی از افزایش خود را از دست داد. بهای آتی نفت برنت – شاخص بین‌المللی قیمت نفت – با ۲.۳ درصد افزایش به ۷۸.۷۹ دلار در هر بشکه رسید، پس از آن‌که در اوایل جلسه معاملاتی تا سقف ۸۱.۴۰ دلار نیز صعود کرده بود.

در ساعت ۱۰:۱۷ به وقت گرینویچ، بهای نفت برنت با ۶۰ سنت (معادل ۰.۹٪) افزایش به ۶۷.۷۱ دلار در هر بشکه رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با افزایش ۵۵ سنتی (۰.۸٪) به ۶۶ دلار در هر بشکه رسید.

نفت برنت از ۲۵ ژوئن تاکنون در بازه‌ای بین ۶۹.۰۵ تا ۶۶.۳۴ دلار معامله شده است، زیرا نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه نفت در منطقه خاورمیانه پس از برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل کاهش یافته است.

ایران روز چهارشنبه قانونی را به اجرا گذاشت که طبق آن، هرگونه بازرسی آینده از تأسیسات هسته‌ای این کشور توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیازمند تأیید شورای عالی امنیت ملی ایران خواهد بود. تهران آژانس را به جانبداری از کشورهای غربی و مشروعیت‌بخشی به حملات هوایی اسرائیل متهم کرده است.

جیووانی استاونوو، تحلیلگر کالای بانک UBS گفت: «بازار در حال قیمت‌گذاری بر اساس نوعی ریسک ژئوپلیتیکی ناشی از اقدام ایران درباره آژانس است،»

 «اما این صرفاً جنبه روانی دارد، چون فعلاً اختلالی در عرضه نفت به‌وجود نیامده است.»

 پری‌یانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت فیلیپ نوا، گفت که افزایش‌های برنامه‌ریزی‌شده در عرضه از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه (موسوم به اوپک‌پلاس) از قبل در قیمت‌ها لحاظ شده و بعید است که بار دیگر بازار را غافلگیر کند.

چهار منبع در اوپک‌پلاس هفته گذشته به رویترز گفتند که این گروه قصد دارد در نشست ۶ ژوئیه، تولید خود را برای ماه آینده به اندازه ۴۱۱ هزار بشکه در روز افزایش دهد؛ رقمی مشابه افزایش‌های توافق‌شده برای ماه‌های مه، ژوئن و ژوئیه.

استاونوو در ادامه گفت: «همه درباره ورود عرضه بیشتر به بازار صحبت می‌کنند، اما در واقع این عرضه هنوز وارد بازار نشده است. احتمالاً به‌صورت داخلی مصرف می‌شود.»

داده‌های شرکت کپلر نشان می‌دهد که عربستان سعودی در ماه ژوئن صادرات خود را نسبت به ماه مه ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است؛ که بالاترین میزان صادرات این کشور در بیش از یک سال گذشته به‌شمار می‌رود. با این حال، به گفته استاونوو، صادرات کلی اوپک‌پلاس از ماه مارس تاکنون تقریباً ثابت مانده یا اندکی کاهش یافته است. او انتظار دارد این وضعیت در طول تابستان ادامه یابد، چرا که گرمای هوا موجب افزایش مصرف انرژی می‌شود.

دلار آمریکا نیز همچنان تضعیف شده و صبح چهارشنبه به پایین‌ترین سطح خود در ۳.۵ سال اخیر در برابر ارزهای اصلی رسید. دلار ضعیف‌تر معمولاً از قیمت نفت پشتیبانی می‌کند، چرا که باعث افزایش تقاضا از سوی خریدارانی می‌شود که با ارزهای دیگر پرداخت می‌کنند.

تونی سیکامور، تحلیلگر شرکت IG، گفت که داده‌های اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا که قرار است پنج‌شنبه منتشر شود، انتظارات درباره عمق و زمان‌بندی کاهش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو در نیمه دوم سال را شکل خواهد داد.

کاهش نرخ بهره ممکن است فعالیت اقتصادی را افزایش داده و به‌دنبال آن تقاضای نفت را نیز بالا ببرد.

 داده‌های رسمی موجودی نفت آمریکا از سوی اداره اطلاعات انرژی (EIA) قرار است چهارشنبه ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت شرق آمریکا منتشر شود.

بر اساس اطلاعاتی که منابع روز سه‌شنبه در اختیار رویترز گذاشتند، داده‌های مؤسسه نفت آمریکا (API) نشان داد که موجودی نفت خام ایالات متحده در هفته گذشته با افزایش ۶۸۰ هزار بشکه‌ای روبه‌رو شده است. این در حالی‌ست که معمولاً در فصل تابستان، سطح ذخایر به دلیل افزایش تقاضا کاهش می‌یابد.

منبع: انتخاب
ارسال نظر