اقتصاد ایران دوباره نفس کشید
توقف پروازهای باری و تجاری در فرودگاه امام خمینی(ره) به دلیل جنگ 12 روزه، زنجیره تامین کالاهای حیاتی را متوقف کرده بود که حالا با ازسرگیری گمرک این فرودگاه، مسیر تامین مواد اولیه و کالاهای حساس باز شده و بازار و صنایع کشور نفس تازهای میکشند.

گمرک مرز هوایی امام خمینی(ره)، به عنوان یکی از مهم ترین مبادی رسمی واردات کشور، نقش ویژه ای در تأمین کالاهایی نظیر دارو، تجهیزات پزشکی، مواد اولیه صنعتی و کالاهای مصرفی حساس ایفا می کند.
طبق اظهارات مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) غلامحسین نوحی، در رویه واردات در سال ۱۴۰۳، ۶۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۴ میلیارد و ٢٣٨ میلیون دلار از این اداره کل ترخیص شده است که نسبت به مدت مشابه از نظر ارزش ۶۶ درصد رشد داشته است.
در سال ١۴۰۳ از این گمرک ۹۶ تن طلا به ارزش ٧ میلیارد و ۶۵۱ میلیون دلار و تلفن همراه به ارزش ۱ میلیارد و ۷۱۳ میلیون دلار وارد کشور شده است.
به همین دلیل، توقف فعالیت پروازهای ورودی به این مرز، موجب ایجاد گره در زنجیره تأمین برخی از واحدهای اقتصادی و عرضه کالاهای مصرفی شد.
بر اساس گزارش های غیررسمی، در برخی بخش ها مانند واردات تلفن همراه یا مواد اولیه صنایع بهداشتی و غذایی، تأخیر در ورود کالاها باعث نگرانی هایی در سطح بازار و شرکت ها شده بود.
صادرات، واردات یا ترانزیت کالاهای باارزش و حساس به زمان، با استفاده از ناوگان هوایی صورت میگیرد. پروازهای باری به اقصی نقاط جهان یکی از نمودهای ارتقای ارزشی تجارت کشورهاست.
از روز جمعه (۱۳ تیرماه) روند عادی پروازهای تجاری و باری به مقصد گمرک هوایی فرودگاه امام خمینی(ره) تهران از سر گرفته شد. این اتفاق در حالی رخ می دهد که در پی جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، پروازهای تجاری و باری این فرودگاه متوقف شده بود.
در این مدت، تنها کالاهای موجود در انبارهای عمومی این گمرک ترخیص می شد و ورود کالای جدید از طریق پروازهای بین المللی امکان پذیر نبود.
از سوی دیگر، بسیاری از واحدهای تولیدی در سراسر کشور، به ویژه در صنایع دارویی، بهداشتی، غذایی و قطعه سازی، مستقیماً به ورود به موقع مواد اولیه از طریق گمرک مرز هوایی امام خمینی وابسته اند.
در مدت توقف پروازها، روند تولید در برخی از این واحدها با اختلال نسبی مواجه شده بود یا در حالت نیمه فعال قرار داشت، اکنون، با باز شدن دوباره مسیر هوایی و امکان دریافت کالاهای وارداتی، پیشبینی می شود که تولید در بسیاری از این بخش ها به مسیر عادی خود بازگردد.
به گفته مهدی باقری، کارشناس حملونقل و ترانزیت، در شرایط پساجنگ، بازسازی سریع زیرساخت های لجستیکی و ترمیم گلوگاه های ورودی کالا، یکی از مهم ترین ابزارهای بازگشت اعتماد به بازار و تداوم ثبات اقتصادی است که پروازهای مسافری و باری یکی از حیاتیترین آنها محسوب میشود.
به گزارش فارس، فرودگاه بینالمللی امامخمینی (ره) به عنوان یکی از بزرگترین فرودگاههای ایران، از زمان تأسیس خود نقش کلیدی در حمل و نقل هوایی و توسعه اقتصادی کشور ایفا کرده است.
این فرودگاه در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی تهران واقع شده و به دلیل نزدیکی به پایتخت و همچنین دسترسی آسان به دیگر نقاط کشور، در حملونقل هوایی داخلی و بینالمللی نقش بهسزایی دارد.
فرودگاه امامخمینی (ره) با امکانات پیشرفته خود، خدمات متنوعی اعم از ترمینالهای مسافری (دارای ترمینالهای مجزا برای پروازهای داخلی و بینالمللی)، خدمات بار (امکانات ویژه برای باربری و حمل بارهای سنگین)، خدمات رفاهی (رستورانها، فروشگاهها و خدمات بانکی) و دسترسی مبتنی بر حملونقل عمومی (TOD)، را به مسافران ارائه میدهد.