اخبار خودرو در یک نگاه

این نان‌ها دیگر فروخته نمی‌شود

فروش نان‌های حاوی کنجد و سبزیجات طبق مصوبه رسمی وزارت کشور و جهاد کشاورزی ممنوع شد. این تصمیم به‌دلیل آلودگی‌های احتمالی و نبود نظارت بر نگهداری مواد افزودنی گرفته شده است؛ درحالی‌که تهران حتی یک کارخانه آرد کامل ندارد.

این نان‌ها دیگر فروخته نمی‌شود

سیدحسن امامی رضوی رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی اعلام کرد افزودن سبزیجات و کنجد به نان در تمامی نانوایی‌های کشور ممنوع است، زیرا فرایند نگهداری این مواد ایمن و کنترل‌شده نیست و می‌تواند منجر به آلودگی شود. به گفته او، در حال‌حاضر حدود ۸۰ کارخانه آرد کامل و ۶۰۰ واحد نان کامل در سراسر کشور فعالیت می‌کنند اما تهران با وجود سهم ۱۰ درصدی از جمعیت ثابت ایران، حتی یک کارخانه آرد کامل ندارد.

امامی رضوی با تأکید بر ارزش بالای سبوس در نان کامل گفت نان کامل باید به مطالبه عمومی تبدیل شود زیرا مردم هنوز به سمت نان‌های سفید و بدون سبوس گرایش دارند؛ محصولاتی با ارزش غذایی پایین و گاه همراه با افزودنی‌های غیرمجاز. او توضیح داد که بسیاری از نانوایان برای جلب ذائقه مردم از سبزی و کنجد استفاده می‌کنند اما آخرین مصوبه دولت، استفاده از این افزودنی‌ها را به‌دلیل خطر فساد و آلودگی ممنوع کرده است.

وی افزود مشخص نیست کنجد و سبزیجات در چه شرایطی نگهداری می‌شوند؛ چه‌بسا در محیط‌های آلوده یا بدون استاندارد سردخانه‌ای باشند. بنابراین این تصمیم برای جلوگیری از خطرات بهداشتی اتخاذ شد. در ادامه امامی رضوی از نان سنگک به‌عنوان نان با سبوس‌گیری کمتر یاد کرد و گفت آرد نان بربری بیشترین سبوس‌گیری را دارد (بین ۱۵ تا ۱۸ درصد) و از نظر سلامت، در رتبه آخر نان‌های سنتی قرار می‌گیرد.

در خصوص قیمت نیز طبق اعلام رسمی، نان کامل تنها حدود ۲۰ درصد گران‌تر از نان‌های معمولی خواهد شد، درحالی‌که سایر انواع نان افزایش ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی داشته‌اند. این اختلاف محدود نه‌تنها سبد هزینه خانوار را سنگین نمی‌کند بلکه با کاهش بیماری‌های مرتبط با تغذیه ناسالم، هزینه درمان خانواده‌ها را هم پایین می‌آورد.

 

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر