قیمت نجومی گوشت در شمال تهران!
امین ملکدار، رئیس اتحادیه گوسفندداران فیروزکوه، در اظهاراتی تکاندهنده، از وجود یک سیستم دلالی گسترده در بازار گوشت قرمز پرده برداشت که باعث شده قیمت این کالای اساسی از تولید تا مصرف، بیش از ۵ برابر افزایش یابد.
به گفته وی، قیمت واقعی گوشت باکیفیت بره باید حداکثر ۸۵۰ هزار تومان باشد، در حالی که امروز در برخی نقاط تهران تا کیلویی ۲ میلیون تومان نیز به فروش میرسد.
سود نجومی در جیب واسطهها
رئیس اتحادیه گوسفندداران فیروزکوه با تشریح این فرآیند ناعادلانه گفت: «دلالها گوشت را از دامدار بیچاره کیلویی ۳۸۰ هزار تومان میخرند و همان گوشت را در بالای شهر تهران کیلویی ۲ میلیون تومان میفروشند».
وی تاکید کرد که این سود سرسامآور که به بیش از یک میلیون و ششصد هزار تومان در هر کیلوگرم میرسد، نه به جیب تولیدکننده زحمتکش میرود و نه به نفع مصرفکننده است، بلکه صرفاً حاصل فعالیت واسطههایی است که با بهانههایی واهی قیمت را به صورت کاذب بالا میبرند.
قیمت واقعی گوشت باکیفیت چقدر است؟
ملکدار در بخش دیگری از صحبتهای خود، قیمت منطقی و واقعی برای مصرفکننده را نیز مشخص کرد: «گوشت باکیفیت بره باید به دست مردم کیلویی ٨٥٠ هزار تومان برسد و بیشتر از این نامتعارف است». این اختلاف قیمت ۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تومانی بین قیمت واقعی و قیمت فروش در برخی مناطق، نشاندهنده عمق مشکلی است که دلالان در بازار ایجاد کردهاند.
راهکار اتحادیه برای کنترل بازار چیست؟
رئیس اتحادیه گوسفندداران فیروزکوه، راهکار کنترل این بازار آشفته را واگذاری اختیارات به تشکلهای تولیدی دانست و افزود: «اگر مدیریت نهاده (خوراک دام) و قیمت گوشت را دست اتحادیه بسپارند، همه چیز کنترل خواهد شد». وی اشاره کرد که دلالان به بهانههایی مانند هزینههای بستهبندی، سودهای نامتعارف و غیرمنطقی را بر قیمت نهایی گوشت تحمیل میکنند که با نظارت مستقیم اتحادیه، این هزینهها حذف شده و گوشت با قیمت واقعی به دست مردم خواهد رسید.