اختلال عجیب در خلیج فارس و تنگه هرمز
تنشهای منطقهای با ایجاد «آشفتگی امواج الکترونیک»، رهیابی کشتیها در خلیج فارس و تنگه هرمز را مختل کرد؛ به این معنی که آشفتگی سیگنالها در منطقه را تشدید کرد و خطر بروز تصادف را در مسیرهای باریک افزایش داد.

روزانه نزدیک به هزار کشتی در نزدیکی ایران با اختلال امواج مواجه میشوند. بنابراین حالا جهان با یک تهدید جدی در برابر ناوگانی قرار دارد که ۸۰درصد تجارت جهانی به آن وابسته است.
مشکلاتی که این کشتیها را درگیر کرده، شامل «اخلال در سیگنال» و «ارسال سیگنال جعلی» است؛ روشهایی که در آن، مکان کشتی به اشتباه نمایش داده میشود.
نمونههای این مشکل در مکانهایی مانند تنگه هرمز ـ که حدود یکپنجم نفت جهان از آن عبور میکند ـ نشان میدهد این بحران ابعادی جهانی یافته است.
این موضوع حتی ممکن است در برخورد شدید ۲ نفتکش در ماه جاری میلادی نیز نقش داشته باشد.
این اختلالها که تحتتاثیر تنشهای ایران و رژیم صهیونیستی رخ داده، نشان میدهد مسیرهای کشتیرانی چقدر در برابر درگیری آسیبپذیرند؛ آن هم در شرایطی که بیش از ۲.۸ تریلیون دلار از تجارت دریایی جهان سالانه از گلوگاههایی خاص عبور میکند.
این وضعیت همچنین ضعف اساسی ایمنی در صنعتی را نشان میدهد که اکنون ۸۰درصد از تجارت جهانی را جابهجا میکند؛ ضعفی که ناشی از اتکا به سامانههای الکترونیکی برای موقعیتیابی است.
نشریه آمریکایی «بلومبرگ» برای درک گستره بحران، مواردی را رصد کرد که کشتیها سیگنالهایی از خشکی میفرستادند ـ جایی که نمیتوانستند واقعا حضور داشته باشند.
نتایج نشان داد قرائتهای جعلی در مناطق پرتنش به شدت افزایش یافته است: دریای سیاه، دریای سرخ، دریای بالتیک و البته خلیج فارس و تنگه هرمز.