اتفاق بزرگ در صنعت نفت ایران بالاخره رقم خورد
به گفته مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران ظرفیت نصب شده صنایع پتروشیمی ایران به ۹۷ میلیون تن و ظرفیت واقعی تولید آن به ۴۲ میلیون تن رسید.

حسن عباسی زاده معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران امروز در نشست خبری در جریان بیست و نهمین نمایشگاه نفت و گاز در محل نمایشگاه گفت: ظرفیت نصب شده صنایع پتروشیمی ایران که ظرفیت اسمی گفته میشود به ۹۷ میلیون تن رسیده و قرار است تا آخر سال جاری این ظرفیت به ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون تن برسد. وی گفت بر اساس تکلیف برنامه هفتم توسعه ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۳۱ میلیون تن خواهد رسید و زنجیره اتیلن متانول و سایر فرآوردهها تکمیل خواهد شد. مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت ظرفیت واقعی تولید نهایی محصول پتروشیمی در سال گذشته به ۴۲ میلیون تن رسید که از این میزان فروش محصولات پتروشیمی به ارزش ۲۴ میلیارد دلار فروش رفت که از این میزان ۲۹ میلیون تن به ارزش ۱۳ میلیارد دلار صادرات و ۱۳ میلیون تن به ارزش ۱۱ میلیارد دلار در داخل به مصرف رسید. وی با اشاره به شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید گفت ملزم هستیم طرحهای کوچک مثل صندوقهای جسورانه به ارزش ۵۰ میلیون دلار و طرحهای بزرگ به اندازه ۲ میلیارد دلار در سبد معرفی به سرمایهگذاران دارد. عباسزاده همچنین گفت: ارزش محصولات صادراتی پتروشیمی هر تن ۴۵۰ دلار و ارزش فروش محصولات داخلی هر تن ۸۵۰ دلار بوده به خاطر اینکه محصولات داخلی دارای ارزش افزوده بیشتر بوده که هر تن پلیمر بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار به فروش میرسد. فرجپور مدیر کنترل تولید شرکت پتروشیمی نیز گفت طی دو سه سال آینده طرحهایی به ارزش ۷ تا ۸ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی به سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی میشود.
عباسزاده همچنین اعلام کرد ۱۵ طرح پتروشیمی امسال به بهرهبرداری میرسد که ارزش سرمایهگذاری آنها ۶ میلیارد دلار برآورد میشود همچنین چهار طرح در زمینه تامین خوراک پتروشیمی به بهرهبرداری میرسد. به گفته مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی برخی از طرحها مانند پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس که با خاموش کردن گازهای مشعل گاز هدر رفته جمع آوری شده و به عنوان خوراک در این پالایشگاه استفاده میشود. به گفته عباسزاده از ۵۵ مشعل گاز در حال آتش سوزی تا امسال ۱۴ تا مشعل خاموش میشود تاکنون ۱۰ فلر آماده خاموش شدن میشود. همچنین تا آخر امسال عمده این ۵۵ فلر خاموش شده و گاز آنها به پالایشگاه گاز بید بلند خواهد رسید. مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت برای طرح خاموش کردن مشعلهای گازی با توجه به گلایهای که مقام معظم رهبری مبنی بر طولانی بودن فرایند قراردادها داشتند گفت: امروز امروز شاهد امضای یکی از این قراردادها بین پترو فرهنگ و پتروشیمی باختر بودیم که یک میلیون متر مکعب گاز در روز را میتواند کنترل کند. عباسزاده همچنین گفت امسال ۴ میلیارد دلار طرح سرمایهگذاری به ظرفیت ۹ میلیون متر مکعب گاز و همچنین ۸۵۰ بشکه نفت در قالب طرح ان جی ال ۳۱۰۰ به دست میآید. وی این را هم گفت طرح ان جی ال ۳۱۰۰ برای جمع آوری خوراک پتروشیمیها نهایی شده و تا شهریور سال جاری به بهرهبرداری میرسد. مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی همچنین گفت امسال ۳ تجهیز مهم پتروشیمی برای اولین بار رونمایی و معرفی میشود و ما درصدد استفاده از حداکثر توان داخلی برای طرحهای پتروشیمی هستیم.
به گفته معاون وزیر نفت تا پایان سال جاری ظرفیت پتروشیمی به ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون تن ظرفیت اسمی و ۸۳ میلیون تن محصول خواهد رسید که ۳۵ میلیون تن آن صادراتی و ۱۶ میلیون تن در فروش داخلی استفاده خواهد شد.علی مراد معاون برنامهریزی شرکت ملی پتروشیمی نیز گفت سال گذشته ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان محصول پتروشیمی در بورس عرضه شد که که از رشد ۱۰ درصدی برخوردار بوده است. علی مراد همچنین گفت: سال گذشته ۱۶۶ هزار تن محصول پتروشیمی و هیدروکربنی برای پالایشگاهها تامین کردیم.مدیرعامل شرکت پتروشیمی گفت هر تن اتانول ۸۰۰ تا هزار دلار ولی هر تن متانول ۳۰۰ دلار ارزش دارد و ما به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر حرکت میکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران با اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر تنوع بخشی به بازارهای صادراتی گفت بازارهای عراق پاکستان و ترکیه هدف بعدی محصولات پتروشیمی ایران خواهد بود.مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران همچنین گفت تا پایان سال ۵۵ فلر خاموش میشود و تاکنون ۱۰ فلر خاموش شده و تا خرداد ماه این رقم به ۱۴ فلر میرسد. وی این را هم تاکید کرد: فلرهای بزرگ در اختیار شرکت ملی پتروشیمی نیست ، بلکه در اختیار شرکت ملی نفت است.معاون وزیر نفت همچنین در مورد صادرات محصولات با ارزش افزوده پتروشیمی گفت ما تلاش داریم به سمت زنجیره ارزش و محصولات با ارزش افزوده بیشتر مانند متانول حرکت کنیم.مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت ما در ایران ۱۰ میلیون تن متانول تولید میکنیم در حالی که در چین تولید متانول از زغال سنگ ۷۰ میلیون تن و مصرف آن ۱۰۰ میلیون تن است.