اخبار خودرو در یک نگاه

ایران با این حرکت کل دنیا را شوکه می‌کند!

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا و حمل‌و‌نقل حسین شکری با بیان آخرین وضعیت ساخت هواپیمای جت 8 نفره ایرانی عنوان کرد که ایران می تواند به عنوان یک بازیگر جدید در بازار هواپیماسازی جهان شناخته شود.

ایران با این حرکت کل دنیا را شوکه می‌کند!

صنعت هوانوردی با ۳.۵ تریلیون دلار درآمد، حدود ۴.۱٪ از تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را تشکیل می‌دهد.

این صنعت، نقش حیاتی در ارتباط دادن مردم، کسب‌وکارها و فرهنگ‌ها در سراسر جهان و اتصال آن ها به بازارهای جهانی دارد و سهم پررنگ آن در اقتصاد جهان شامل نه تنها خطوط هوایی، بلکه فرودگاه‌ها، تولید هواپیماها، گردشگری و لجستیک نیز می‌شود.

در سال‌های اخیر صنعت هوانوردی ایران با تحریم‌های حمل‌ونقل هوایی دست‌وپنحه نرم کرده است، اما  پیشرفت‌های قابل‌توجه در زمینه طراحی و ساخت هواپیما و قطعات آن تحریم‌ها را بی‌اثر کرده است.

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای عزت نفس ایجاد شده از تحریم‌های ظالمانه، پروژه ساخت هواپیمای جت ۸ نفره است که توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی در حال اجرا است.

هواپیمای جت ۸ نفره در رده هوانوردی عمومی قرار دارد و پروژه ساخت آن با همکاری بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان در حال پیشرفت است که هدف آن خودکفایی و تقویت صنعت هوانوردی ایران است.

علاوه بر این، این پروژه می‌تواند تأثیرات مهمی در کاهش وابستگی به واردات قطعات هواپیما، ایجاد فرصت‌های شغلی و ارتقای فناوری داخلی داشته باشد.

این پروژه در فازهای مختلف با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر ایران در حال انجام است و انتظار می‌رود در طی چند سال آینده به نتیجه برسد.

نکته جالب آن است که ضمن حمایت وزارتخانه‌های مختلف و معاونت علمی ریاست جمهوری از این پروژه، در حال حاضر دو شرکت هواپیمایی آمادگی خود را برای استفاده از این هواپیما اعلام کرده‌اند.

به گفته دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا و حمل‌و‌نقل حسین شکری، طراحی و ساخت هواپیما پروژه‌ای پیچیده، هزینه‌بر و زمان‌بر است؛ لذا این پروژه در مرحله اثبات فناوری قرار دارد و تولید انبوه آن در فازهای بعدی تصمیم‌گیری خواهد شد. 

وی افزود: بخش خصوصی بدون دریافت حمایت دولتی وارد این پروژه شده است که نشان‌دهنده اعتماد به نفس و توانمندی‌های داخلی در این حوزه است.

شکری طی اظهاراتی از مشارکت کنسرسیومی از شرکت‌های دانش‌بنیان در این پروژه خبر داده بود و اعلام کرده بود که دو شرکت هواپیمایی نیز آمادگی خود را برای بهره‌برداری از این هواپیما پس از دریافت استانداردهای لازم اعلام کرده‌اند.

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور سال گذشته بود که در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به برنامه کشور برای ساخت هواپیمای ۸ نفره، اعلام کرد که در حال حاضر دو یا سه توافقنامه مهم با همکاری وزارت راه و شهرسازی، وزارت دفاع و معاونت علمی برای ساخت این هواپیما در دست اجرا است.

ارسال نظر